Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet och sällskap

 

När jag närmar mig andra människor känner jag oftast en repellerande magnet inom mig. En irritation. En fiolsträng som spänns till bristningsgränsen. Ett eksem som blossar upp. Jag lutar mig framåt för att ta in, ingå, förstå, men som på beställning ramlar hjärnan ur, rullar retsamt iväg, och lämnar mig ensammare än jag var innan jag anslöt mig till sällskapet.

Väldigt sällan, men det händer, dras jag mot andra, och uppfylls av glädje och kärlek. När jag lutar mig framåt i dessa möten bygger den andres själ bo i mitt huvud. Jag förlorar inte förmågan att formulera något. Ordförrådet stryps inte. Jag behöver inte hålla in mina hästar så att de börjar trava baklänges. De kan i rätt sällskap navigera i mörkret med ultraljud.

Jag föredrar ensamheten mellan dessa sällsynta möten, tänker att de inte vore möjliga med dränering och exponering. Att jag måste skydda min jordmån, även om det aldrig sker igen. Ett sådant möte är mer värt än ständig tillgång på sällskap.

 




Prosa av KattenKin VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-05 21:35



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Känner igen m.k.t. av detta. Möten och stora sammankomster med folk kan resultera i ett regisserat rollspel som egentligen strider mot ens egen uppfattning hur man vill agera. Man försöker passa in, flinar, samtalar, och kommenterar på ett artigt sätt.
FY... egentligen vill man bara skrika....säga SKIT.... NU går jag här i från.

Lyckligtvis träffar man ibland en person som vågar vara äkta
....inte försöker göra sig märkvärdig.
Modigt, att inte försöka sticka ut
eller fjäska in sig bland eliten i dessa
sammanhang. En sådan person fångar genast intresset hos mig.
Att våga vara den man är, vilket
även du tycks föredra.


2019-06-07

  Jörgen Jalmo
Vår skugga,
e en ständig följeslagare!
Gillar detta!
2019-06-06

  Kungskobran VIP
Många trivs bra med att vara själva men det är sällan man hörs tala om det
2019-06-05
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP