Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Bländverk av Viksten


Goda och onda lögner

Grusgångens knaster
är som ett raster
stänger lögnen ut
till den plötsligt tar slut

Då frodas lögnen i varje berså
ingen skall den beslå
Den upprepas om och om igen
tills den blir sanningen

Finns den goda lögnen kvar
den som älskas av alla och envar
hur ställer vi oss till den
det är upp till var och en

Må den onda lögnen förgås
och dess lögn beslås
förpassas dit den hör
som en ondskans tumör






Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-29 09:35



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Snyggt rimmad text
och det är inge lögn
2019-06-01

    ej medlem längre
Denna text och dess ursprungsinspiration är enastående bra
2019-06-01

  ULJO
Lögner faller alltid på sitt eget grepp förr eller senare.
2019-05-30

  Anya VIP
Jaa det där med lögner är komplext. Själv bär jag på en stor livslögn mot min mamma. Går inte att säga sanningen.
2019-05-29

  Öknens Ros VIP
Den som far med lögner blir oftast avslöjad som den lögnare han/hon är.
2019-05-29

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här

ex

"Den upprepas om och om igen
tills den blir sanningen"


2019-05-29

    ej medlem längre
Låter rätt.. det är dom onda som skall bort, inga goda! Hur skiljer man dem åt?
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP