Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i diktsamlingen Som att gå sönder och stå kvar.


Resväskorna

Två resväskor
Den ena ansträngt röd
Saknar utrymme
Den andra grön som gatan La Rambla
Vill sätta stenar i rullning
Utmana berg

Båda är jag
Den ena är du
Den andra saknar adress
Men väntar runt hörnet

Kryper ner
Rullar ihop mig som en snigel
Som en Rolling Stone
Med magma i magen
Spränger en artär
Där barnasinnet är

En resväska är road
Det ligger i dess natur
Men
Den röda oroad
Bär runt på slutet i förtid 

Alla avgångsdatum är den allvarsammes
Reser på beräkning
Lämnar ingen räkning
Men glömmer så mycket
Som att stanna
Kliva av, kliva ur
Vara hemma
Vara där

Alla ankomster är hisnande
Alla är de en bit av himlen
En födelse
En famn
Att falla
Som ett stilla regn
Över någon annans liv 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-06-04 15:28



Bookmark and Share


  Nanna X
Fint och associativt berättat med filosofiska ordlekar som utmana berg/sätta stenar i rullning/like a rolling stone. Och överraskande rim som är/artär, beräkning/räkning
2019-06-05

  Kungskobran VIP
Härliga halsbrytande vändningar.
Resväskans irrfärder intressant symbolik
2019-06-05

    Roger Runkar Ragnar
The Lee Roy Williams
2019-06-04

    Roger Runkar Ragnar
Sista ordet i rad sjutton öppnar upp för en liten delikat tankevurpa
2019-06-04

    Roger Runkar Ragnar
Typiskt KattenKinistiskt
2019-06-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra diktat! Livets olika sidor väl fångade i olika resväskor.
2019-06-04

  Jörgen Jalmo
Inför ju!
väl fångat.
2019-06-04

  Blomma-Stjärna VIP
läser med inkänning och intresse!
- två (packnings-)val
- två (väsk-)sätt
- att beräkna allt eller låta allt komma som det vill....
- att låta mig roas eller oroas
- att låta mig besegras eller åter stå upp för mig
- att vara som borta eller som hemma här!
2019-06-04
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP