Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Släng mitt hjärta åt gamarna fullmånen föder mig ett nytt, du hade så rätt Edith..


Plan B

Rosorna hittar nya vägar,
In på perrongen,
Du fanns inte där.
Jag bar tunga väskor själv.
Solen lyser upp ett skuggat ansikte.

Vilda rosor kommer alltid hitta nya platser att växa på.
Och när ni äter er middag
Finns jag där då?
Sitter jag bredvid?
För stark parfym dofter från hennes nacke
Allt du gett mig är hat,
Jag vill ta ett glas rött vin att hälla över er
Njutning i ett förvånat ansiktsuttryck
Stöka ner ett rent helvete


Tåget rullar nu och du hinner inte med
Jag går för fort, du vände dig om när jag redan stod med ryggen till.
Det är inte att gå, det är att stanna
Du fanns alltid kvar när jag redan lämnat dig

Vilda rosor hittar alltid nya platser.
Jag gick runt i en främmande byggd,
Det var mörkt och jag behövde någonstans att äta,
Men allt hade stängt,
Det var någonstans här som du lovat att hämta mig.
Ungefär samma tidspunkt som klockan var då.
Natt.
Men det fanns ingen där att gå med,
jag gick ensam.
Ännu ett brutet löfte.
Funderade på att ringa dig
Men hade redan förödmjukats till den gräns att jag ändrat karaktär
Mätt på dåliga lögner
Somnade ändå hungrig
Aldrig hade du varit så nära som nu

Man måste anstränga sig för att kunna ljuga bra.
Inte ens det kunde du ge mig.


Det finns inget kvar, du har suddat ut varje fint minne jag sparat
Grattis, du fick det du ville.
Nu kommer jag aldrig kunna bli en plan B.
Jag kvävs av en alltför stark parfym,
och det finns ingen plats för mig i era fotografier,
Måste slå mig fri
Måste hälla vinet över henne
Vinet du aldrig borde ha druckit
För det var inte ditt.
Du har gått bakom min rygg och jag var fången i din rök
Men du saknar eld och röken skingrar sig
Jag slår mig fri
Fri från ett brinnande hus.

***
Och rosorna fortsätter oberört att växa,
och sommaren rör vid mig utan en fråga om ett samtycke,
som om ingenting har hänt
och det är just precis vad som har hänt

Dricker för varmt kaffe,
alla älskar värmen
förutom jag,
vill stanna i skuggan.

Jag kan känna vad jag vill,
Men det betyder inte att tågen kommer att stå still.


****

Vad är ett sommarlov?




Fri vers av Sadness.Im.Your.Girl.
Läst 158 gånger
Publicerad 2019-06-05 16:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sadness.Im.Your.Girl.
Sadness.Im.Your.Girl.