Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärleksförklaring till låtsasvän


1. Drömmen

Om någon måste veta
Ska du veta

Mitt hjärta är krossat
All min glädje
Går överstyr
Går överallt
Men inte till mig
Likt ett barns teckning
En sol som ler
En platt värld
Rak himmel
Rak mark
Sträck och gränser
Men vattnet är blått och saknar slut
Lätt att drunkna när man inte vet när man tar i

En sol som ler

Jag behöver något som håller mig kvar här
När vågorna slår
Och det är du, igen.
Min låtsasvän.
Som håller mig kvar

Lyssnar för att du måste
Lyssnar för att du vill som ingen har gjort

När vågorna slår, önskar jag att du var här
Min låtsasvän
Blundar lätt
Frusna på en strand

2. Verkligheten

I det här rummet vill jag slå sönder klockan
I det här rummet vill jag låsa dörren
Jag vill bli fåtöljen du sitter mittemot varenda jävla dag
Du sa att jag fick välja
Jag väljer den mittemot dig
Jag som trodde det varit förutbestämt
Att du valt åt mig

I det här rummet vill jag att vi ska bli allt det vi inte hunnit vara.

Vill släppa in forsen
Vill ha översvämningen
Vill bli strandad
Jag vill att du stannar
Jag vill bli fåtöljen du sitter mittemot varenda jävla dag

Jag vill ha kärlek som utplånar




Fri vers (Fri form) av Sadness.Im.Your.Girl.
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-02 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sadness.Im.Your.Girl.
Sadness.Im.Your.Girl.