Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flyta

bron och bryggan
jag har byggt så mycket av mitt liv på sorg
som frigolit i vattnet, flytande
inte fast
jag är uppvuxen med en särskild sorts glädje och
en särskild sorts sorg
det är som ett språk man lär sig, eller som en karta
som en labyrint, det finns en väg och man går den
och jag tror inte det vore bättre på öppna fält
jag tror att sorgen skulle mött mig ändå
sprungit ikapp mig på en hemväg kanske 2007
den skulle hålla om mig med stor kärlek och viska
att det här är en del av villkoren
och jag vet inte om jag hade förstått hur tröstande den menat det
men jag bar den redan med mig 08 och så gick det till
när jag inte drunknade




Fri vers av Marta
Läst 214 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-06 18:49



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Oj! :-O
2019-06-28

  BenGust VIP
Sorgens begrepp känns stort.
Kan mera handskas med den
som beklämdhet, saknad,
melankoli eller nån djupare
form av en eras nostalgi.

Tack i alla fall för att jag fick vandra
din karta.

2019-06-09

  cilax VIP
fin. sorg som frigolit, flytande - vackert
2019-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta