Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lost paradise

Varje gång jag uttrycker för mig själv
att jag skrivit tusen dikter
säger en annan röst inom mig
...och ingen är bra

Varje gång jag njuter av lyckan
och ser framtiden an med tillförsikt
gläntar Olyckan på dörren
och väser ”Vänta bara”

Varje gång jag lägger mig i gräset
för att titta på himlens mysterium
hör jag ormen kravla i buskarna
på väg mot sitt nästa byte

Måste Jante hålla ett krampaktigt grepp
kring gränserna för Yin och Yang?
Går det att leva trygg men skyddslös?
Går det njuta utan att frukta straffet?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-23 12:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jobbigt när ett överjag får övertag med sån där ogin form av lyckoböter! Ge ditt överjag sparken vetja och anställ en schystare!
2019-06-30

  Anya VIP
Känner igen mig i innehållet. Man är liksom inte värd att ha det bra. Men har man insikten har man kommit långt. Bra infallsvinkel.
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP