Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lili Boulanger

Jag måste växla ner
från den jag anser mig vara;
gå in i en slags retreat,
sprinklad
med obehag,
statistiskt tidsutdräkta
till 3 – 6 veckor;

ställa racer och MTB
under lakan
och av bara farten lämnar jag
några intressegrupper
på facebook

och ändå hävdar jag
att jaget inte finns,
vilse i semantikens motsägelse

medan dagen rullar igång
Julian Jaynes
Origin of Consciousness
in the Breakdown
of Bicameral Mind

men egentligen
är den förhandenvarande nerväxlingen
den slutliga nerväxlingens
förebud och bebådelse,
slagskuggande nuet
en face, point blank

Att bara finnas,
halvliggande
i sängen,
begrundande mönstret
på kaffemuggen
är ett intressant alternativ,
så länge alternativ finns,
och kroppen håller sig
i bakgrunden

På P1:
Lili Boulanger

I tanken:
Lili Boulanger

I fantasin:
Lili Boulanger

I dikten:
Lili Boulanger

På Spotify:
Lili Boulanger

(Det som känns som nu
har redan hänt)

Fingertoppskänslorna finns
på armlängds avstånd,
en bit bort
i tiden

Vem är det som tänker
att jag tänker?

Och vem tänker
att jag tänker
att jag tänker?

Fråga Julian Jaynes
och Zoltan Torey
och tänk på Lili Boulanger
(som jag)

Var mer misstänksam
mot Jesper Svenbro
som drar sig undan
när han möter mothugg
om Julian Jaynes
och dennes hypoteser
om Iliadens människor

Djuren smaskar på varandra

Köket doftar
av nyputsade seldon

I Annas virvel
agerar jag nog för närvarande
släpkoppel

Idag frikänner regnradarn Niemisel




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-23 13:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP