Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text ur rödgula häftet. Som lodjuret uttryckte sig ibland i sin fagra ungdom... Bilden är som du ser helt tagen i norra delen av huvudstaden, närmare bestämt med Sankt Eriks bro i bakgrunden, där tunnelbanan går undertill och bil


(nr 113 av 124) Se II




Vilken våldsamhet du bjuder
mig
vatten och blod
orkar med en
orkar två
orkar tre
orkar fyra

glasen töms i rask följd
som vore det riktigt rent vatten
kramar bordskanten med ena näven
glas i bitar med den andra
när skärvor tränger in
blod springer ut

kvällen och gossarna vadar i öl
vin och sprit
flickan smuttar bara först
och sveper sedan med en grimas
i sitt redan målade ansikte
se vilken våldsamhet du bjuder dem
vatten och blod

på borden hamnar inte bara drickbart
spyorna fördelas på bord, golv och kläder
pengarna hamnar snabbare ändå
i krogens kassa

blodet springer
och flickan bara fnissar
tömmer spriten över näven och rusar upp

gossar tittar kring
en brusar upp
inga knivar här
alla fulla är
reser sig i hast
och ramlar som i ultrarapid
ut genom dörren
sätter fart med hjälp
av utkastarens villiga armar

som kvällen är ljus och klar
ramlar fulla gatan ned
ramlar omkring
kring kajens kant
sjunger ystert




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-25 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP