Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Det röda regnet av Viksten


Uppenbarelsen

Blytunga moln hänger över mitt huvud
bildar figurer som ständigt ändrar karaktär
hotfulla närmar dom sig
liknar människor med grinande ansikten

Jag försöker hinna undan
men molnen sänker sig ner
sluter sig tätt om min kropp
så att jag knappast kan andas

Försöker slå mig lös
viftar med armarna
sparkar med bena
men känner inget motstånd

Plötsligt löses molnen upp
och jag står på en äng
omgiven av ljusa varelser
som dansar runt mig

En man i vit särk kommer fram
vad har du varit frågar han
jag blev uppslukad av ett svart moln, svarar jag
jag kan hjälpa dig sade han med ett leende

Dom ljusa varelserna
kom allt närmare
deras ansikten ser änglalika ut
jag försöker komma undan

Men dom sluter sig tätt omkring mig
tar tag i mig
för bort mig
och sätter ner mig vid en sjö

Böjer mig ner
tar en skopa med handen
dricker det svala klara vattnet
är det den heliga källan?

Tittar ner i den mörka vatten spegeln
det är inte jag
det är någon annan
ser ut som Jesus














Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-27 18:41



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken spännande text! Underbar!
2019-07-02

  Fulbergarn
Som att komma på sig själv i en psykos
2019-06-30

  Anya VIP
Tycker om det drömska i texten. Slutet lyfter texten ännu mer. Bra!
2019-06-28

  Marita Ohlquist VIP
Livet och döden tänker jag när jag läser din fina text.
Kan vara fel, men det är så jag tänker och känner.
2019-06-28

    Sefarge VIP

Apostrofiskt
Skriftat?
;)



2019-06-27

  AiA Maria den fria
Ljuset-du !

Tack!
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP