Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i diktsamlingen Som att gå sönder och stå kvar.


Bigarrå på måfå

 

Du sa i telefon idag
Att livet tagit ifrån dig längtan
Grymheten går runt och sänker oss
Skänker oss lidande på löpande band
Sorgen har lagt sordin
Fladdrar som en solkig gardin
Över ett skitigt fönster
Utan utsikt

Du är hårdhudad
Men skorpan är upplöst av salt
Genom tårdränkt tanke
Är det mesta försänkt
Er kärlek var liksom allt
Allt du stod på
Allt du andades
Allt du någonsin längtat
Vidare inför

Er kärlek är en trädgård
Med och utan rabatt
Kantad av vuxen kamp
Ett sparkapital
En strävsam högsommar
Men nu
Står bersån där och annonserar
”Livet är ett lån"
Plakat för de plågsamt nyktra
Kan man svälja en storm
Utan glas?




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-06-30 17:19



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Finurligt, klurigt med fyndiga formuleringar.....bra vetja.
Heja Kattan bra klös i dessa rader!
2019-07-02

    Jag är fan större än Sartre VIP
”Livet är ett lån”. Ja, men det glömmer alldeles för många hela tiden.
2019-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!

ex.

Sorgen har lagt sordin
Fladdrar som en solkig gardin
Över ett skitigt fönster
Utan utsikt

Utomordentligt bra formulerat.
2019-07-01

    Lars Gullberg


En sorts uttryck om att "ja ska fan leva och hör sen" Full av så mycke energi så att bildskärmen spricker på datorn.
2019-07-01

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt som en sårskorpa
men det räcker inte -
så det kommer mer

överraskande
humoristiskt
absurt

"Kan man svälja en storm
Utan glas"
2019-07-01

  Respons VIP
Härlig rytm och kluriga rim!
2019-06-30

  Larz Gustafsson VIP
En storm i ett vattenglas, brukar man tala om.

Och jag håller med Viksten här.
2019-06-30

  Viksten
Du blir bara bättre och bättre
2019-06-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP