Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid skatskavskanten


Jag vill leva min värld
uti svart, uti vitt

låta skatskavet
skära sitt snitt

lämna svulstiga färger därhän
i en svärm utav flygande fän

halka av denna grälla kulör;
skala av alla färger som stör

bort ur skinn, bort ur kött,
bort ur blom

ut i sjöarnas nattljud
av lom

in på sidan
av vitaste papp

lämna allt som var hipp,
som var happ

ut i textraders
svarta grafik;

exekverad
elektronisk musik;

Eschers trollformlers
dubbla mystik

Jag vill vara
en svartvit piktur

i Karlheinz Stockhausens
Lichtpartitur

i en vila
av chiffer, av kod

med sitt ursprung
i Nornornas tråd

och i vikingaornamentik

hård som Luthers traktats sista spik




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-02 11:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP