Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enda platsen

Livet
är ett grandiost undantag
men samtidigt
den enda platsen
att kontemplera icke-livet

Hur såg R:s sista dag ut?
Cigaretter
Kamera
Hund
Vin
Musik
ICA Nära

Inga föraningar
och sedan döden i soffan,
snabbare än ett sms

Den charmanta stilen
plötsligt grotesk
utan levandets stamina;
den stilfulle plötsligt ful, okontrollerad,
utan uttryck,
munnen förnedrande vidöppen;
playboylåtsandet bara en köttpåse
i nedpissade persedlar;
fekaliestanken överväldigande

Macens skärmsläckare
den enda ljuskällan i rummet;
en Hubblebild på Andromeda

Hunden orolig vid husses fötter,
nosen mellan framtassarna,
blicken upp mot den väldigt döde
som i ett slag förvandlats
till en tredimensionell approximation
av sig själv
medan den sista gauloisen självslocknar
och Dylanplaylistan loopar

Man måste passa på
i förskott
om man ska sakna levandet,
för livet är enda platsen
att kontemplera icke-livet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-04 11:35



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Du vågar ge dig i kast med det värsta. Döden är konkret. Fint och hemskt skrivet.
2019-07-07

    ej medlem längre
Detta är bra! Starka bilder och känslor föds av att läsa denna din text!
2019-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP