Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jeroen Van Veen: Molly


Tärningen frusen
i det avgörande kastet,

i världars och ovärldars
åsyn

i det tillbakahållna språnget mellan hjärtslagen,
djupt i kardiovasken

högt i himlarnas tomma tystnad

efter utandningen,
men innan inandningen;

ett tidrum utan åtskillnad
eller återvändo;

runstenarnas
och höghusens
uppväxtmiljöer;

sekundernas moln av knott,
timmarnas filtar av ylle,
årens uppvisningar av makaoner
runt syrenbersåernas teserviser

Islandshästen frustande från höger;
vad som är kvar av en radiohit
över ängarna från vänster

Ett förflutet
som långsamt tar form
omkring mig

En framtid som pyser
ur Manhattans tunnlar
och Islands varma källor

Dags dato
som ristar källkritiska runor
i den blinda acceptansen

Nätternas kalla källkritik
som sköljer
över skapelsens förmätna självgodhet

när vi rör oss
i rost
och anlupna tankemönster;

kroppen
en förlängning
av lidandet;
evolutionens sinnrika tortyrkammare;

ett slag i saken

en slug saknad;

en släng sjukdom
och fem fat självbedrägeri

Slutet är ett segt dagsläge
ett dränage,
och lite Jimi Hendrix




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 170 gånger
Publicerad 2019-07-09 14:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP