Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läskpapperstätt


Lampan lyser

Lampan lyser tyst

Ansiktet svävar ut
i rummet;
totem i tomhet;

luften sluter tätt,
läskpapperstätt,
mot dess humanterräng;
dess ortografis alla benämningar;
anatomikartografiskt definierade
i 3D;

en livsmask

Lufthavet
innesluter hela kroppsmassivet;
humanutväxt
på tidens deoxiribonukleinsyrainympning

Allt
som inte är kroppskuliss
sluter tätt,
läskpapperstätt,
mot denna

Hela skapelsen, den förutan,
vidhäftar kroppskakafonen,
som dock
på elementarpartikelnivå
är diffust, rökigt, osäkert avgränsad
mot resten av allt,
som alltså måste betraktas
som kroppskanaljens fortsättning
i alla riktningar,
genom alla slösande tidrum,
alla generösa tempus

och när kroppskomplexet mals ner
i den entropiska krossens
grandiosa gnissel
uppstår inget tomrum

Allt sluter till, ljudlöst,
fullt av ljus
och tid
som står och väger

(väger upp
som gamla lanthandlare
i vita rockar bakom disken
på 1950-talets landsbygd)




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2019-07-14 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP