Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Resan till S...... (haikusvit) Av Gunwale.


Kritik på en text (1874) rick en





Får själen att leka,
tanken kanske att tveka,
känslor leker i storm,
texten känns svagt enorm,
erfarenheten vill ändå verkligheten reka...




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 272 gånger
Publicerad 2019-07-14 23:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Överflödig förklaring. Limerick är en stad 'på' Irland, samtidigt ett versmått. Bara inte nödvändigt av erotisk minne, med innehåller påfallande ofta en ort i första raden. Som i 'Det var en dam från Paris, som ville ha saker på sitt vis... och så vidare. Medan jag kallar samma typ av text utan ort i första raden för 'Rick' eller 'rick'. För att påminna om. Det finns i kortspel som Poker eller Canasta, joker ersätter 'äkta kort' och blir då en 'oäkta stege eller oäkta Canasta. Så mina rickar saknar ofta ort, oavsett rad, de mera rimmar.
2019-07-17

  Sunset boulevard
Varför skriver du alltid ”Rick”? Vad är innebörden av detta?
2019-07-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP