Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag på stranden

algmolnstrådar på
klaustrofobblå himmel

du blåser bort min blick
inomskär mig
djupare

solen fryser min vilja
skuldmotorn rusar

ruttna varma tårar
tångruskar min själ

du krasar under mina hudlösa fötter
river mig stum

brännmanetsvinden
tvättsvampshjärnan
du ger mig ingen ro

ingen ser vad som pågår

i oväsendet av tystnaden

är bara jag
ärbara jag

oförutsägbar som ett sommaråskväder

sårbubblor dansar i sorghimmelsglitter
dyningarna från det öppna havet
rör sig obekymrat mot stranden

den salta sanden
inverterade tankar
utan början utan slut

skymningen ljusnar
kärleksmatt sammetsnatt
i mångatan guldspår

© Maria Marängsviss, 17 juli 2019




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-17 11:45



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert komponerat, där orden få ge sina guldspår i sammetsnatten.
2019-09-07

    All my ghosts
Vilken ordmusik, vilka ljudliga ord. Sista versen gudomligt bra!

"skymningen ljusnar
kärleksmatt sammetsnatt
i mångatan guldspår"
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP