Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖVSLICKANDE

Vi hade gått runt kvarteren där hemma Jesus och jag
förstod bara inte
varför han måste släpa på Stocken
hela tiden, den var tung luktade unket.

Stannade alltid invid
varje tiggare som låg sovande i rännstenen.

kröp upp i bruna morgonsoffan
den av buffelskinns imitation
mina fötter var kalla och våta
den sista svåra uppförsbacke
fick vi hjälp till att bära trädgrenen
ändå var vi tvungna
gå fram till utsiktspunkten

Han ville alltid springa
runt runt i det gamla skyddsvärnet
kanonlavetten var borttagen.

Skönt var det att bli slickad om fötterna
Han hade en så varm tunga.

© Bosse 28 juli 2019.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-28 12:25



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Den ursprungliga Jesus sa väl att det var en ömhets- och hedersbetydelse att få sina fötter tvättade? Så du och din Jesus har verkligen fattat galoppen.
2019-07-28

    Sefarge VIP
Kyrkans och den enskildes
Jesus så olika men ändå
Den samme?

2019-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten