Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunderna med dig..


Att du bara passerar bakom mig
Och låter handen stryka mina skudror
Eller att du från stolen bredvid mig lägger
Handen på mitt knä och för kjolen uppåt
Är händelser som jag kan leva på längen


I köket står jag lutat mot diskbänken
och du tar ett glas ur skåpet bakom
Alldeles bredvid jag lutar min näsa mot
din nakna hals och insuper din doft

Närheten betyder så mycket

Jag slår mig ner vid barnens bord
Nu är det tårtdags, du serverar
Till höger om mig står du med tårtan
Du placerar den på bordet och jag känner
Hur du luktar i mitt hår och när du reser dig
Låter du obemärkt din hand stryka mitt bröst
Det får mig rodna och när du slår dig ner vid
Din plats ser jag hur du ler

Det är mysiken och hemligheten kring det hela
som får det kännas så levande

Minns du den där soliga dagen i snögrottan
Vi satt bland massa folk och vi hade filtar över oss
Fastän det var så kallt, hade ingen av oss vantar på
och under filten flätades våra fingrar samman
Men ingen av oss sa ett ord till den andre
Vi bara satt och njöt

Den gången var det nära, filten rycktes bort
och nog vart de misstänksamma då vi båda hade
handskar på bara en hand men ingen sa något


Det du och jag har / inte har
Är något som får mig längta
och som skänker mig lycka i stunder av ångest
Jag vet att vi aldrig kommer ta steget fullt ut
Men det vi har / inte har
Räcker gott för mig, i alla fall nu
Att veta att det vi har / inte har
finns där är en trygghet


Din hud mot min
i hemlighet




Fri vers av Tomteluva
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-06-27 18:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
härligt!
2006-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomteluva