Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drakens bädd

Den natten log fortfarande konungen
över äventyrarna som umgicks i glädje.

Ett fasansfullt oljud avbröt sällskapet
då drakens skri väckte alla döda.

Skuggornas tjänare var de skyldiga
och drakens bädd varit deras slutmål.

De nu påkomna skuggorna skingrades
fruktande för att brännas av elden.

Äventyrarna valde ut en förkämpe -
hans uppdrag att ta upp jakten.

Kämpen utnämnde sig en sekundant,
tillsammans var de två nu redo.

Händer som bara skapat skönheten
nu beredda att mata alla korpar.

De var som unga springare
som inte heller beaktade Nörs systrar.

I ljusets sken försvinner skuggorna
så trots vildsint förföljande svalnade spåret.

Ikapp kom en av drakmännen
vid sin sida ett galet odjur.

Drakmannen roades glatt åt äventyrarna
hans ord var 'modigt och korkat'

Drakmannen fick dit flera kamrater
män och kvinnor alla oerhört tappra.

Järn och eld i kombination
kring tillflyktsorten i den täta dimman.

Fram drevs de hänsynslösa skuggorna
deras öde att svara inför draken.




Bunden vers (Hexameter) av Robert Skalden
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-28 15:59



Bookmark and Share


  danne //
Är dålig på vers mått och hur man ska sjunga gunga till med orden , alltså detta är (hexameter) ?
Hur som helst gillar jag berättelsen den ger en känsla av drakens närhet ..
Skitbra! skrivet..
2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Robert Skalden