Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsättning på "drakens bädd"


Demonernas lusthus

Han sågs som drakens utvalde
den som inte bränns av elden.

Den utvalde tillsammans med sekundanten
skulle nu fira deras gemensamma seger

En grotta full av lustande
valdes som deras plats för fest

De avnjöt silvret med nymferna
skratt, dans, sång och binas nektar

Med avtrubbade sinnen som lurade
var det ingen som förstod faran

Ingen såg resterna av krigarna
ingen såg ån vid deras fötter

De var omringade av demoner
äventyrarna befann sig i deras lusthus

Platsen äventyrarna valt för festande
skulle bli en skådeplats för svärd

Grottans öppning raserades av blodtörsten
vägen ut fanns inte längre kvar

Ljudet av giftermålets bane ekade
demoner i horder som skulle segra

Modigt kämpade de men chanslösa
skadade, utmattade fick de fly inåt

Långt därinne fanns en ljuspunkt
en öppning en väg till frihet

Där i ljuset från drottningen
helade deras skador i magisk skog




Bunden vers (Hexameter) av Robert Skalden
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-29 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Skalden