Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den felande tonen

Tonen stack verkligen ut
Kompositörerna misstyckte, det skar sig i tonsäkra öron
En enda fick in tonen i ett stycke, mest en passage, men ändå
Stycket framfördes första och ända gången anno 1679
Nästa gång tonen kom med var i en rapsodi av Robert Wells, under en Kinaturne’ 2014
Wells blev bannlyst i Kina efter framförandet




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-31 16:42



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
En otidsenlig ton, felande, och möjligen alltför ren å före sin tid:)
2019-08-07

  Respons VIP
Intressant ton. Vilken ton i vilken tonart?
2019-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP