Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Debutångest

Jag binder bok av mitt bakbundna liv, men bilden blir banal. Sidornas porträtt saknar profil. Lösa blad instuckna på måfå.

Jag framträder i lek, snicksnack som hoppar zick-zack utan schattering på twistband av rimfrost naken och barfota, utan att synas. Utan att lämna avtryck.

Om jag varit tre meter lång hade jag befäst perspektiv och blickfång. Om lyckan varit lika liten, vore den åtminstone mindre betungande när skuggan lagt sig naturligt.

Jag lämnar ändå ut den. Lämnar ut mig. Efterlämnar.

 




Fri vers (Prosapoesi) av KattenKin VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-29 23:17



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin gestaltning av utgivningsångesten
2019-09-30

    ej medlem längre
Ångesten och självironin glimtar fram mellan orden. Drivet och sårbart på samma gång! Så många känslor kring att se sina ord i tryck! Det kommer att gå galant ska du se.
2019-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Lekfulla rader med ångestton. Tveka inte! Du kommer att lyckas! Du är en spännande och uttrycksfull poet med mycket i bagaget.
2019-09-30

    Lena Staaf VIP
Din utgivningsångest ledde till ännu en strålande dikt!
2019-09-30

  Kungskobran VIP
Jag förstår din ångest, känner samma sak, är det här verkligen något att ge ut,borde det hellre falla i glömska
2019-09-30

  Bjarne Nordbö
Om jag tolkar rätt finns du snart mellan pärmar. Spännande. Vet allt om den ångesten.
2019-09-30

  TrollTörnTrappan VIP
Djupt och lekfullt... kämpar raderna harmoniskt... medan det lyckade uttrycket "twistband av rimfrost" blir en fängslande bild!! ...av rentav dikten som sådan - kanske bara twist av rim?
2019-09-30

    Lars Gullberg
Heavy, tungt briliant man andas raserna
2019-09-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP