Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hjärtat är en slående grej

 

Bara fötter och ett 

öppet hjärta 

 

Hon ler och balanserar 

ett mästerligt tempo

Längs bryggans stadiga

sidor letar sig ett livets 

allvar 

 

En nedgång av solens 

rika kvällsgåva delar

en stund 

 

Hon sitter stilla med 

fötterna nära en yta 

som vibrerar av sol

och ålder 

 

Tankarna anfaller mer

än någonsin och ett

brus av känslor blir 

till en brusten stund 

 

Hon väntar stilla på att

långsamheten ska falla

rakt in i hennes hjärta

 

Mörkret fäster små toner

längs en gammal dag

Hon famnar skymningen 

och samlar stillsamt sitt 

allt medan solen bleknar 

 

Livets allvar är en märklig

samling som vandrar sida

vid sida med levnadsglada

glädjestunder, som vibrerar

tillsammans i ett mästerligt

komponerat tempo 

 

En symfoni runt ett 

öppet hjärta 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-13 21:06



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Håller med Lena. Rubriken är grym och stillhetens sökande gör mig levnadsglad.
2019-08-14

    Lena Staaf VIP
Du förmedlar stillheten, skönheten i kvällen och hur du bär livets påfrestningar i ditt bultande hjärta. Rubriken är härlig!
2019-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP