Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fru Mullbärs bekännelser Del II


Jag är en mullvad av medelsvår grad
Ligger i, i en tidlös stad
Långsamt har jag legat till mig
Lagt ihop ett och annat
På självnedslagenhetens barrikad

Sett så mycket under täckmantel
Dräkter utan ande
Kläder jag klivit i som utlöst allergi
Märkliga missöden
Som klätt ut mig, klätt av mig

Ett skelett är så lätt
Väger noll och intet
Om ens märg saknar färg

Jag är en mullvad som grävt i allt
Känt och okänt
Vänt varje sten sedan barnsben

Hörde så mycket urartat från vuxenvärlden
Som en auktion med utrop som klubbades
Klubben för inbördes urkundsförfalskning

Såg deras gemensamma och gemytliga
Plattform där allt var platt och ingen var i form
För min fråga, oförmåga, farhåga
En myriad, en livslång rad
Jag blev en mullvad av medelsvår grad

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-08-23 11:05



Bookmark and Share


  Respons VIP
Intressant perspektiv och härlig rytm i rimmen och alliterationerna.
2019-08-26

  Kungskobran VIP
Mullvaden mullrar i tunneln sin
svårt att hitta ut svårt att hitta in
men jag gräver så gott jag kan
utan att känna skuld eller skam
jag har framgång fått
är inte rädd för nått.
Jag är en mullvad jag
hittar skit av allehanda slag
sådan är min dag
2019-08-24

  Blomma-Stjärna VIP
det är mig förunderligt hur fantasifullt du kan knåpa ihop dina meningsfulla, melankoliska och galghumoristiska texter!
2019-08-23

    ej medlem längre
Så förföriskt och fantasifullt att man förundras över hur skenbart enkelt dina ord formar sig till bilder. Och så den vemodig känslan som lurar någonstans under det humoristiska, lekfulla. Vilken oslagbar kombination!
2019-08-23

    Peter Söderqvist
Fantastisk text som inspirerar. Rimmen flyter fint från en mullvads perspektiv.
2019-08-23

    Jane S VIP
Vilken intressant o genialisk text du knåpat ihop. Så många skojiga rader: Klubben för inbördes urkundsförfalskning till exempel hihi (ser ett gäng 40- talister framför mig). En mullvad av medelsvår grad som vänt på varje sten sen barnsben. Texten andas självkännedom utan pardon. Önskar jag kunde skriva en likadan om mig själv.
2019-08-23
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP