Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De likgiltigas arrogans



Det glödande hatet väcks 
hos dom som blir utsatta
för de likgiltigas arrogans.
En iskall dusch av ljummenhet.
Till varje pris göra uppror
med vilka medel som helst.
Godtycket och sveket,
förställningen och
förmätenheten, utan någon
som helst självkritik.
Ett järnrör i huvudet!
Vad som helst för att 
väcka och chockera,
och bryta deras 
självgoda tystnad
och distansering.
Tända eld på deras hem!
Sätta dom i tortyrkammare!
Själen ryser inför tomrummet
och vill få kontakt till vilket
pris som helst, banka på
med ett basebollträ!
Deras tigande egon och
ignorans är omöjligt
att uthärda.
Skaffa ett automatvapen
och skjuta ihjäl dom!
Smälla av en bomb!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-22 13:22



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Likgiltighet är värre än ångest
2019-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP