Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intill förväxling



Vindstilla -
himlen färgar vattnet.

Längs stora ån
trädens speglingar
som grönbeströr
intill förväxling -
om upp och ner byts vid.

Så återflimrar
våra sinnen,
och vi tror dem
i allt,
om allt -

som när man fiskar på ytan
och hoppas på djupets fiskar
och sen menar sig
ha funnit dem.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-08-30 14:39



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Jättefin!
2019-09-21

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt om hur våra sinnen ständigt
formar och omformar vår "verklighet".
2019-09-02

    ej medlem längre
Speglingar...det är kanske ingen slump att ögats näthinna ser bilden uppochner. Möjligen kan man se Platon skymta fram under vattenytan av dina ord.
2019-08-31

    Lena Staaf VIP
Vackert och tänkvärt. Sinnena lurar oss, men vad gör väl det?
2019-08-31

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert. Det är svårt att lita på
sina ögons vittnesbörd
2019-08-31

  Lena Själsöga Keijser
djupa
visdomsord
vilka öppnar ytan

vackert
mycket vackert
2019-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP