Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vända blad - locket på


Trauma 
Vår älskade
farmor är död
Gud vad
ledsna vi är
i en vecka
Nu lägger
vi locket på
och vänder
blad, för allt
kommer att
ordna sig,
för vi har
ju Gud
Nu sörjer vi
normalt,
tillräckligt, 
men sen
måste vi gå
vidare, för 
man ska 
inte älta
gammal skit.
Extremt trauma
Pappan har tagit
livet utav sig
Pojken är
symptombäraren,
han ligger i
sängen och är 
helt apatisk
och stirrar in
i väggen,
och pratar inte
Vi har inte
orsakat det, 
det måste vara
något ärftligt
Ge honom hans
älsklingsglass
Nu måste vi snart
vända blad och
lägga locket på
Pojken skär sig
över hela kroppen
och river hela
lägenheten, han
forslas till BUP
Vi har inte gjort
något fel, säger
mamman, han 
blir väl bra snart?
Familjens
schizoida
livsåskådning
börjar att
krackelera och
gå över styr
Gud beskyddar
vår fina familj
Det måste vara
djävulens verk,
mörka krafter
som njuter av att
terrorisera oss
därför att vi är 
så himla goda
Till slut så ligger
hela familjen 
apatiska i sina 
smutsiga sängar
och stirrar in
i väggen och
säger ingenting
Tänk positivt
säger sonen till
sin lealösa mamma
Det är bara att
lägga locket på
och vända blad
säger han med 
ett frätande
hat i blicken
I hans nya 
fosterfamilj så
är känsloslussarna
helt öppna, och 
livet flödar av
kärlek och glädje,
sorg och vrede,
alla känslor är 
tillåtna och
bejakade
Pojken frodas
när livet leker.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2019-08-31 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP