Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Be om ursäkt av mig själv

På natten stod jag ansikte mot ansikte med
figuren som jag var i min dröm,
och jag ursäktade mig för att,
jag pinade henne så mycket
i den skräckmardrömmen som jag skapade.

Jag lutade mig över henne och sa:
”Var inte arg, jag vet att det är svårt,
men den är bara en dröm, du existerar inte ens,
och vi ska vakna upp snart från den här
verklighetstrogna illusionen.”

Sedan lade jag till:
”Du är så vacker!”
Jag vet inte varför,
kanske för att jag plötsligt fick se
hur min hämningslösa fantasi
satte avtryck på hennes
förskräckta ansikte.




Fri vers av Dora Lendvai
Läst 212 gånger
Publicerad 2019-09-12 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dora Lendvai
Dora Lendvai