Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grammatik är för elevrådet, vi röker bakom gymnastikhallen


Psykos IIII: Alla mina vänner || september


vem är Guds kärlek som ett
ovant ljus i spegeln
nerver som inte finns
just här och nu
eller att äta en kropp
min kropp som äter min kropp
min munnen öppnas för världen
i ett leende
det här allt
det här är allt är som kärlek är
som värken i växande ben
med tiden allting äldre
stoppa mig vid dödens vid tröskeln
vägen hem finns i
olika riktningar
varje dag ett liv
med skymning
hemma ljuset under trädlinjen
sen tunga droppar mot ett fönster
ett enda misstag och sprickor
det sägs att
det sägs att vi
om vi roterar i ett kontinuum
långt hemifrån
ett andetag en sommar höst
ett hösten med
blottade tänder
och ett jag i motstånd mot
mitt eget förmult
som hösten
som hösten
som
om hösten
i kolik väljer färger
eller
hösten och alla färger
det som handlar
om mig
allt handlar om
för min skull faller!
värjer sig i ett varmt förlåt
och jag lapar mitt språk
mitt språk om
höstens
som om hösten
som hösten
här




Fri vers av Nutiden
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-16 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nutiden
Nutiden