Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TROLLTANKAR.

Lilla trollet ögonblink i Hennes ögon
föddes glittrets stjärnor.
Bakom smutsig tunna med sopor
så såg det ut på gårdar, i den lilla stad

där man alltid bar ut sopor till allmän beskådan.

Detta hände sig i den gamla tiden.
Trollet ögonblink var inte annorlunda
än andra små troll
som levde i denna tids nostalgi.

var dag brukade hon undrar
vad som komma skall
till tunnans digra innehåll
kanske något var av oreda
ett rent förfall
kastats blott av misstag
bland avfall och sopor
genast måste det räddas
förfärligt skyndsamt bort
från evighetsglömskans sterila mall


Lilla trollet satt där gömd, med stora ögon
stirrande mot mörka himlen,
i ett ögonblink då födde stjärnan
hennes själ förblev nu minne i ett sinne.

Vem kunde nu väl tro att detta troll
som där kunde finnas vid en tunna.
Med doft så stor att ej ens råttan Svartnos
dit ville komma för att bygga sitt bo.

Soluppgångs tid, snart kom den goda stunden
när lilla trollet ögonblink måste sova som andra.
Raskt hon måste orka vandra till mörka skogen
för att lägga sig på lilla runda magen utan navel.

Vill du följa med
och är du frisk
kanske du blir bjuden
till Tjörn går resan

där man alltid med spö metar fisk
för att med den kunna mata katten
berättade lilla trollet ögonblink
innan hon tänder ljus i natten.

© Bosse 22 september 2019.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-22 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten