Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattguld

 

En täljsten i en stenhög
Slumrar utan tillfredsställelse
Befinner sig i ett förstadium
Där varje gryning kastar skugga
Över nattens ljus

En månsten i en krater
Lyser de förlorades väg
Får fatt på sin kometsvans
Utan att hitta sitt hem
Utan att hitta sin dag

En stenhård kullersten
Där barnet gör en baklänges kullerbytta
Ner i gruvan, in i åldrandet
Den borttappade tidens stämpelur
Så står du där och det är plötsligt din tur




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-23 14:36



Bookmark and Share


  Nanna X
Guld från Katten! Alla är vi stenar. Ibland rullar vi, ibland är vi bara stentunga.
2019-09-25

  Jörgen Jalmo
Spännande text! *
2019-09-24

    Lena Staaf VIP
Du använder upprepningen av ordet sten i olika former för att binda ihop dikten på ett fint sätt.
Dikten tycks följa ett livsförlopp där man aldrig kan veta ( eller vara beredd på) när livet tar slut. (Den borttappade tidens stämpelur - intressant bild!).
2019-09-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text med väl vald titel!
2019-09-23

  Blomma-Stjärna VIP
"Den borttappade tidens stämpelur Så står du där och det är plötsligt din tur"
Bra, läsvärd! Titeln också!
- Åh, måtte alla få uppleva mer än så - måtte alla få flow!
2019-09-23
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP