Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även slagfärdigt är Hem smitt.

Lyfter händernas bägare över mitt huvud
tusen rosor flöda mellan fingrar.
Flod av glädje vid den sjö där stridsskepp står
skaver reling mot reling med revade segel.
Forntid, nutid möts med kärlekslös längtan.

Var vi där, har vi ett nu med dessa brustna egon.

Till evig varaktighet lämnas ingen garanti
för kärleksfyllda möten.
Medan sökaren vandrar i varuhusets välordnade
arkadlabyrinter, finnes ej lyckan gömd
bland efterfrågade produkter.

Vem skriver tragedins hetsande frågor när
sanningen stavas med obesvarade adjektiv.

Längtans ofyllda sköten bär nu ograverat
sin framtid i sagan. Allt säkerställdes statistiskt
med indefinita pronomen för att säkra utfallet
av den fina fredags eftermiddagen.

När ordet pizza blev ett allmänt skällsord.

© Bosse 23 september 2019.





Fri vers (Spoken word/Slam) av Bossepoet från Österbotten
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-23 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten