Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagar föder trots allt dagar

 

Dagen är inte mer än ett ord
Sedan dina tog slut här på vår jord

Veckan
Ett dragspel
Klämd i dörren

Tidsrymden
En hasande tjocksock
I en valiumvit kulvert

Torra tårar
Den fadda soppan
Smakar trots allt fortfarande salt

Sorgen är som en sjal
Ett söndertvättat samvetskval


*


Jag bar sorgen så länge som ett ok
Insåg när den inte längre belastade
Att umgänget med den gjort mig klok


*


Jag hoppas att jag blir havande
Vill bära det som spritter i bröstet
Åter hålla
Utan återhållsamhet
Den ofödda dagen i famnen




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-09-25 15:03



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark och berörande text! Ja sorgen som följeslagare gör diktarjaget klok.
2019-09-30

  Respons VIP
Du framkallar känslan och smaken av sorg med dina starka bilder. Jag tycker särskilt om sista stycket. ”Att hålla utan återhållsamhet den ofödda dagen i famnen” är både existentiellt och poetiskt så vackert.
2019-09-28

  Jörgen Jalmo
Väl och berörande skrivet!
2019-09-26

  Kaptenlöjtnant
Fin beskrivning av sorgen
2019-09-26

  Gunnar Hilén VIP
En tjocksock är en yllesocka som hasar fram i sorg över tiljorna
2019-09-25

  Gunnar Hilén VIP
När sorgen är klar med sitt uppdrag smyger den iväg och lämnar dig åter tom och ren...då kan du fylla på nytt liv
2019-09-25

  Blomma-Stjärna VIP
En dikt att bära med sig i sorg
eller i minnet av en sorg...

En dikt med torra tårar
och fadd soppa

En dikt som bär på tålamod

En dikt som en öppen famn
för en ofödd dag
2019-09-25

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om sorgearbete och att se framtiden an med tillförsikt!
2019-09-25

    Lena Staaf VIP
Fin dikt som rymmer både sorg, bearbetning av sorgen och försiktig förhoppning om kommande goda dagar.
Men vad är tjocksock?
2019-09-25

  Bjarne Nordbö
Dagens bästa läsning. Tack.
2019-09-25

    Jane S VIP
Vilken fin text.
2019-09-25

  Kungskobran VIP
Fantastisk dikt, den är så innehållsrik att man måste läsa den många gånger
2019-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Detta är dagen som Herren gjort.
2019-09-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP