Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The Chinese Death Poems


En utgård ligger
precis
i slutet på en vägbeskrivning

En vändplan
garanterar en väg ut

Utmagringen och urinstanken
i kala, standardiserade korttidsboenden
är inte långt borta

Katten vet det

Kroppen har alltid rätt

Lucien Stryk
reciterar Masters of the Chinese Death Poems

Katten hittar mina ömma punkter;
lägger sig där för att lindra,
för att hela

Bokhyllorna är ysterfulla
både upp och ner,
men döden slår på trumma
och dansar sin skämtsamma narrdans
i mitt ansikte

Ventilationen
mäter ut en tid
som sänker en M/S Estonia,
en Andrea Doria,
en Titanic,
som sänker kroppar
som skogsmaskiner träd

Ventilationen i natten på spikmattan
skissar tystnaden
i gråa skalor

Jag griper efter en tanke
som hantverkaren efter ett redskap

När jag går ut i köket
ser jag dess fräscha början
i doften av plank
och dess murkna slut,
genomtuggat av grävskopans
käftar av metall

I drömmen hade jag en ovän, en fiende,
som jag i den magiska tanken förvandlade
till en svärm husflugor
som jag lurade ner i en syltburk
som jag skruvade locket på,
och ovännen / svärmen dog;
jag var av med honom,
men förstod att jag måste tyngas
av skulden
för alltid




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2019-09-29 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP