Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
EN NYGAMMAL SKRÖNA.


FABULURUM.

FABULURUM.

En fabel sade grodan
pös så ljudligt, fet.

Du skall ligga i dyn
på botten av en göl
tjattrade ekorrar
du finns inte nu.

Det är vi som fablar
för vintern är här
det snöar i vår gran.

Denna nyhet blir fabelns behag
rapar lårfeta stekta grodan.

hoppar och skuttar
väldigt bra i dansen
julen går i ringen
kring glödheta grillen

Fabel, fabel på bordet står
griljerade glansiga grodalår.
Fnitter och fnitter nyttigt gott
furefnatt skanderar glatt.

Nyhetens stjärna
budas från väster
kanske glänser i år
så Midsommar grann.

© Bosse 12 oktober 2019.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-12 18:11



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Lust käckglans värmande
och glädjande skrivelse
Såhär invid mörkrets
Och kylans intåg
;)
2019-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten