Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANAS SNÖDOFT

Låg i mitt nytapetserade egna rum. Pappersstjärnan i fönstret var tänd, nu skulle jag sova ensam. Du har blivit stor pojke, sade far. Rörde om i den nyligen utbrunna kakelugnen och gjorde den klar till natten.
Som ett rött öga lyste glöden varmt, tryggt. På morgonen skulle min egna väckarklocka ringa i god tid så att jag hann till skolan.

Kylig var morgonen, kakellungsglöden slocknad. Drog på raggsockorna, rusade ut i köket för att äta frukost och tvätta mig. Varmvatten fanns i kastrullen på vedspisen.
Fortfarande hänger den sjuarmade stjärnan i mitt fönster, den är gjord av rött och gult papper. Numera väntar den i köksregionen på att julen skall komma.
Snart blir det advent.

© Bosse 19 oktober 2019.




Prosa (Kortnovell) av Bossepoet från Österbotten
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-19 09:07



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ljuva minnen!
Som dessutom
Existerar i syn
-bara prylar
Det bästa
är?
;)
2019-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten