Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Yrket: Tiggare

 

Det finns tiggare!
Och,
TIGGARE

De som tigger för att få mat på bordet
Och,
De som har tiggeriet som ett YRKE

De som tackar för den slant de får
Och,
De som skriker efter dig om en slant

De som skäms i tysthet över tiggeriet
Och,
De som ylar ( vi är här för att tjäna lite pengar)

Det låter som,
Alla förbigående måste ger en slant (ett ansvar)
Annars hör TIGGARNA skrika och yla

Att skicka de tillbaka till sina hemländer
Är ingen lösning
DE KOMMER TILLBAKA

Det bor ganska lika mycket fattiga i Sverige
Som i Rumänien, Bulgarien etc länder
Alla svenskar är INTE rika eller stenrika!

Jag själv är en fattigpensioner!
Att ge bort en slant låter trevlig
Att höra skriken i ryggen låter hotande och irriterande

Ibland vill man vände ryggen
Stå ansikte mot ansikte med de som kallas (TIGGARE)
Och skjuta dem i huvudet med en skott 

Då låter gatan tyst och trygg!

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 202 gånger
Publicerad 2019-10-22 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP