Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otyglad

 

Vi går med hunden
Han går lös
Själv är jag bakbunden
En sjuk värld har kopplat grepp om mig
Jag går fotsida med din likgiltighet
Att bli rik på att ruinera

Snön faller, kallt och vitt överallt
Marken knakar under våra skor
Trädgrenarna viker sig av tyngden
Precis som jag som fallerat som mor

Faller en, faller alla
Snarlikt en trudelutt
Men jag spelar på mina läppar
Svårt att svälja vad du lever av att sälja
Nyss var du en liten plutt
Då såg tanken annorlunda ut om morgondan
Snön faller nattsvart över stan




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-10-28 00:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark i känslan djup i tanken och alla val som kommer och går...
2019-11-05

  Solstrale VIP
att vara mor är en utmaning stor -så mycket man svor att man skulle och sedan också gjorde men se motgång räknar man inte med fast man kanske borde ha en sådan där, plan B när man lämnar BB... bra och medryckande!
2019-10-31

  Anya VIP
Så stark om denna oförmåga att vara mamma. Tror vi alla mammor känner igen oss i din mycket fina dikt. Tycker dialogen diktarjaget har med sig själv är fenomenal.
2019-10-31

  Blomma-Stjärna VIP
ja, bra skriftat, leken med orden är njutbara, som vanligt
och jag känner med din förtvivlan
"Snön faller nattsvart över stan"

"Precis som jag som fallerat som mor Faller en, faller alla"
- i en humoristisk glimt;
"Snarlikt en trudelutt!"
2019-10-28

  Poeten Salvador VIP
Tankeväckande
2019-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Ditt skarpa bildspråk återger med kraft det som var och det som är. Att vara mamma är ibland ingen sinekur.
2019-10-28

  DavidM VIP
En text som berör att läsa.
2019-10-28

    Lena Staaf VIP
Tänker på de ibland orimliga krav som ställs på mödrar som förväntas orka allt även som ensamma.
2019-10-28

  Kungskobran VIP
Mörkret faller
hunden är hoppet
2019-10-28

  gunnnar nylund VIP
Undras om det inte var hunden som var tyglad å tankarna lössläppta
i stället.
En givande promenad....vetja!

2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP