Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gröna och levande är brunt och dött

Jag drömmer, jag drömmer om ljusa nätter
och varje dag går jag hem, med solen över havets horisont
inte för sent, inte för tidigt,
inte för rastlös, inte för tung,
inte för nykter och inte för full

Jag drömmer om en flicka, som jag träffar,
som älskar mig som om hon aldrig älskat förut
En flicka som bara finns om sommaren,
och i min dröm.

Men sen kommer sommaren,
och persiennerna kan inte blockera solen.
Det gröna och levande är brunt och dött.

Ute på ängen doftar av förruttnelse och död.
En åldrig invånare hänger i ladan.

Jag bor så långt från havet,
när jag är där är jag vilse.

Sommaren plågar mig oändligt.
så jag vänder mig om, omfamnas av dun.
Täcker över mitt fönster med mörker
och drömmer om ljusa nätter.




Fri vers av EvigGlädje
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-06 12:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EvigGlädje