Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns en reklam för att utrota analfabetism i världen. Ändå börjar människan med att säga. 'Alla människor kan inte tänka'. Men en som inte ens kan tala 'rätt grammatik', kan en sådan människa uppmana andra att tänka?


Dagens tänkvärda ord 2019 11 06



Helgerån
-
Vilket skulle kunna förklaras med
att Helge har begått ett rån.
Ja, nu igen.
Det är verkligen inte roligt att heta Helge.

Inte ens i en skog,
där det i och för sig växer träd
och finns stenar med mossa på,
svamp ibland och så eldsvådan förstås.
Även den hittar dit ibland.

I litet olika länder.
De platser där det växer få träd,
exempelvis i en lund,
kan det ändå finnas träd med frukter.

Fruktansvärt gott om träd
i en vanlig skog,
helt enkelt.

Men just Helgerån
står nog för en sorts moraliskt dåd.
Att ha gjort bort sig
något rent kriminellt mycket.





Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 194 gånger
Publicerad 2019-11-06 17:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP