Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt som försöker kasta ljus över människans lekar om sommaren


sommardikt 1 juli 2006

När som sommaren somrig är

bada och sola väl människan lär

spela boule och sparka tennis

läsa dn, svd och gamla nummer av Dennis



äta, dricka och vara glad

lyssna på musik och mumsa choklad

kanske köa till nåt kufigt dass

och få ont i magen av all glass



ströva runt i guds fria natur

bete sig som ett äkta odjur

supa till i något gräs som just är slaget

ha en fröjdefull dag på det hela taget



slå sig till ro med att lättjefullt simma

kanske slinka in på café och stimma

rinna in på någon shoppingronda

slå sig i slang med en sekonda



dröja sig kvar ett stekigt spass

på en sandig driva i solens gass

före och efter ett härligt dopp

iförd byxa och kanske en topp



sedan hem och dråsa i säng

vakna upp till frukost i familjefläng

kanske ta ledigt från fasiliteten

att leka tafatt hela långa ledigheten




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 770 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-07-01 20:52



Bookmark and Share


    Karlstadtös
Härlig sommardikt! Bra rim! Kram
2023-07-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP