Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
uppdaterad ilsken dikt. passar mitt humör utmärkt.


Pöbelns vrede

 

 

 

ni stämplar mina stavelser som hedniska

hädiska

förrädiska

som piskar upp pöbelns vrede

nej, fy för den lede

texten skall komposteras

källsorteras

som ett majestätsbrott i skrift

en sann underdrift

 

 

ni kallar er censur

för nödvändig korrektur

tur i onödan för

jag fick en liberal redaktör

som bara använder saxen ibland

pimpinett litet grand

bland allt som stör

förgör

förstör

Harlequinläsarens fredagsmys ni vet

och deckarläsarens fredagsryslighet

 

*

 

krossa valsarna

plombera halsarna

vi styr och ställer

visar vad som gäller:

gulligt, sött,

rosa, rött

är allt som får publiceras

allt annat makuleras

 

 

förutom en grå kommissarie

[alltid en nersupen arier]

opera och whiskey - det bästa som finns

och 25-åriga kvinns

ingen 30-årig tant

intrigen är rasande briljant

2010-talets Immanuel Kant

 

*

 

skölden mot mina verbala spyor

är era herrgårdar och lyxiga lyor

ni tar patent

på vad som får tyckas

tar procent

på allt som får tryckas

 

 

med slutstycket i munnen

skall jag nå önskebrunnen

och sprida mina rader

radera era präktiga fasader

ge er spader

ett leende, ett skott

skapar världens värsta brott

ett blodigt manus på gatan

forsla bort det för satan!

 

*

 

men ingen kan härbärgera liket

sprider tankar över hela riket

alternativa

subversiva

svärtan färgar dig

går ej att värja sig

ett kväde av abnormitet

ni kan niga och buga

bocka och suga

för äkta yttrandefrihet

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Judas Ekholm VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-11-14 17:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte bara en rejäl högerkrok åt den utslätade likriktningen i det som publiceras och skrivs, utan en serie som demolerar hela slagpåsen!
2019-11-17

  Staffan Nilsson

Jamen låt pöbeln stämpla!
Du har varm plats hos oss riktiga svenskar
Och vi skyddar dig

Du vet det


2019-11-14

    Lena Staaf VIP
Låt dem inte brännas
orden som ska kännas
blir till en uppviglarkost
i en mustig ordkompost

2019-11-14

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
När en ordens "Dandy" ekiperar sig
och paraderar på offentlig estrad,
ignorerar aristokraten på parnassen
pärlor från medelklassen.
2019-11-14

  Love Död
hell yes
2019-11-14

  Öknens Ros VIP
Vad säga om detta stycke? Snobbigt och elegant jonglerande med ord som biter.
2019-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP