Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den bisarra bieffekten


Jag vet hur det känns
att vara en rymdresenär,
för jag är en,
fastklamrad vid Spaceship Earth

Jag vet hur det känns
att tillhöra en art,
för jag hör hemma i Homo sapiens

Jag anar hur det är
att utvecklas och förändras,
för jag är ett kort ögonblick
i evolutionens kalpalånga resa
från oorganiskt till organiskt
och vidare

Min kunskap om situationen
är en svindel
i det rum av insikt och självrannsakan
som vi kallar intelligens och självmedvetande;
överraskningen som evolutionen plågar sig själv med;
den bisarra bieffekten
som föder gudar och hjälplösa världskrig;
ensamhet och skräck




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-24 10:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja så kokar det ner till. till slut. men vi klamrar oss fast vid det omvända. närvaro, samvaro och kärlek. i bästa fall.
2019-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP