Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avledande manövrar

För Sune
kommer nog födelsedag 73
som ett överfall
i tunnelbanan;
den senaste av åldrandets hårdknogade
smockor

För Runell
slutade smockorna vina
i maj 2017

Själv sysslar jag med avledande
manövrar,
tåget till Nyköping,
till minneskubens överblivna år;
artefakterna och projekten,
eller tåget till Sunderbyn,
till Anna, Gunwald, Torre, Eldur och Moeshe
och Den Stora Tystnaden
i Niemisel
och morgnarnas sällsporda Stora Drömskepp
och tid att tänka

men är ändå aldrig riktigt hemma,
fången i kroppen, på väg från kroppen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-28 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP