Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men skriv om nersupna kriminalare, fågelkvitter och rosa moln... Gör det! Litteraturen är ju så jävla spännande nuförtiden. Toaklotter på en mellanstadieskola ger mig mer än dagens topplista. Jelinek for president!


Avlid eller dö!

 

Markören blinkar taktfullt och spydigt... begabbar min handlingsförlamning. Jag vill skriva med en volym alltför hög för att döva öron skall kunna vända bort fejset. Jag vill pränta ner ett skrik som är en inverterad viskning, en dolsk verbal mikrob som kläcker sin vämjelse i läsarens öra. Allt blir dock bara sirapslent och snuttifierande näpet, introvert och inte särdeles [svart]målande.

 

Det explicita äcklet blir bara milda brisar, ofarliga i längden och inte sällan uttråkande in absurdum. Det är förvisso så jag vill ha det. Ty det är det till synes gulliga som fräter sönder prydlighetens magsäck. För minns följande: en kram är oftast mer illa ment än en skrevspark... Det skeva leendet som aldrig når korpgluggarna kan alltid skönjas bakom axeln på offerlammet i von obens tryne, när denne eller denna omfamnar någon. Stiletten lurar alltid i bakfickan, blixtrande blank som ett vårdbiträdes sparkonto.

 

Så... sluta blinka, markörjävel! Förvandla dig till ord, meningar, stycken och anti-litterärt murbruk, så att jag kan bära min lunta som ett vapen... en Kalasjnikov av subversiva stavelser med lite fitta i, à la Valerie Solanas, i stället för en ärtpickadoll med sockervaddssatser och kardemummakapitel - uppspänt i Paulo Coelhos mindfulnessunkna spefullhet.

 

Revolution? Knappast: ett myrsteg i en gödselstack, ett kneg som Sisyfos skulle avböja. Hangover and out.

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Judas Ekholm VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-04 18:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Avlid(a) mig! Oftast räcker lite avdankade grötrim med en gråspräcklig moppemustasch på toppen. Man kan även begrava självinsikten där solen inte skiner och göra ett par schyssta radbyten mellan de triviala orddiarréerna som ligger lika platta som golvbrädorna i en gammal nazibunker. Så är inte fallet här. Det är en upplyftande svada, nästan som om du svalt botox. Jag har sagt det förut, du briljerar när du sätter den här sidan till. Det strålar lika blankt som Mark Levengoods flint.
2019-12-07

  Solweig Jansson VIP
Underbart passionerad " skrivkramp " ! Vilket flöde ! Och alltid överraskande !
2019-12-05

    Lena Staaf VIP
Härligt! Dina mustiga ord kläcker du även under skrivkramp.
Fuck Coelho!
2019-12-04

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Att skriva är krig !
2019-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP