Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappershandling [haikuserie]

 

Rik på fantasi
Men hungerns smala lycka
Går fattig förbi

Suget i kistan
Nog att föreställa sig
Äter matlistan

Skriver sin mättnad
Skapar, gapar, repar sig
Rapar i lättnad

Jag har mål i mun
Ej papperslösas skara
Stum och papperstunn

Ökar välståndet
Lappar skrivs som julklappar
Tappar förståndet?

Magen står rakt ut
Svälld av föreställd massa
Och papperet slut

Kalasmunsbiten
Som ett svårsmält vansinne
Sitter i skiten

Åt värdepapper
Kvitto på fattigdomen
Smaklös och tapper

 




Bunden vers (Haiku) av KattenKin VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-12-06 12:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och energirik!
2019-12-08

  Tea Frid
Verkligen välskrivet och så välfylld att raderna svämmar över.

2019-12-06

    Lena Staaf VIP
Att ha eller inte ha - mat. Gäller inte alla.
Elegant haikusvit med inbyggd hunger och vrede.
2019-12-06

  Kaptenlöjtnant
he he
äta sin matlista borde alla göra!
2019-12-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP