Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Robot

 

Vi är delar
Vi delar med oss
Vi delar upp oss
Deltar med själ och hjärta
I en omänsklig maskin
Som varken tar hänsyn till moder jord
Eller de liv som lever här
Ibland går vi delvis i kras
Och behöver reservdelar
När vi gått på reserven för länge
En del av oss återhämtar sig aldrig




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-12-20 11:38



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om stressen och kraven i vårt samhälle.
2019-12-21

  TrollTörnTrappan VIP
Fiffigt uppdelat i flera underavdelningar av fenomenet "del"!!

Kanske blir en av reservdelarna en "led" - som baklänges leder tanken till just "del"?!
2019-12-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Lekfullt och tänkvärt om naturen och världen av idag, med de påfrestningar som tynger människan. Som du avslutar, några återhämtar sig aldrig.
2019-12-20

    Lena Staaf VIP
Flera dimensioner i din fina dikt. Dels ordlek med ordet "del", dels det allvarliga innehållet om hur kraven i arbetslivet förvandlar oss till robotar. Sedan är det också de riktiga robotarna som ersätter oss människor.
2019-12-20

    Jane S VIP
Såg nyss Moderna Tider av och med Chaplin.
Haha den är ju så jävla underbar o dagsaktuell.

2019-12-20

  Blomma-Stjärna VIP
man får dra undan sig ibland - återhämta sig i tid - för hur annars leva med själ och hjärta i en omänsklig maskin?
2019-12-20
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP