Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår hjälte vill dö

Så här står du nu vår hjälte
Med medaljer på ditt bröst
För att du försvarat friheten i livet
Och mottar våra hyllningar med tårade ögon

Men det vi inte ser eller vill förstå
Är priset dessa hyllningar har kostat dig
Ty skulle vi få se dina tankar känslor
Så kulle vi förstå att det är så här att
Söndertrasade står resterna av livet
Och gör sig osynliga i periferin
För trots att du fortfarande lever
Har all din livstro gått förlorad

Där i stridens hetta den försvann
För det är svårt att inte följa order
Om ens eget liv står på spel
En man som inte vill bli fri
Han måste mejas ner direkt
Och alla kvinnor de är era
Som ska ge sin kropp till friheten

Såg vi bara in i dina tårade ögon
(De är döda där bakom tårarna)
Skulle vi nog förstå
Att du gråter alla dessa tårar
De aldrig fick gråta
Sörjer de liv som spillts i frihetens tecken

Och fick du bara chansen
Skulle du nu ha dött i deras ställe

Ja det är så tankarna hos vår hjälte går
För han vill inte vara någons falska

                  Frihetsikon




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-12 09:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och full av känsla
2019-12-15

  Marita Ohlquist VIP
Det är många som sover dåligt on nätterna!
2019-12-13

  ULJO
Finn det en frihetens ikon? I denna vår tragiska värld.
2019-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP