Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ! VAD BETYDER DET ?

God jul !

-Vad betyder det ?

Det är en social hälsningsfras,
man säger i december,för att
verka civiliserad,men vad det
i egentlig mening skulle ha
för betydelse,vet väl ingen
riktigt,
och lika lite om som vad
ett gott nytt år innebär.

Det är ungefär som när nån
hälsningsfrågar om "allt väl !?"
för de bryr sig inte alls om
allt är väl,när ingen hinner
svara eftersom alla har så
bråttom med sig själva.

Det där med att säga till någon
"Ha en bra dag" eller hälsnings-
fras "God dag" har aldrig utretts
riktigt,i vad som betecknar att
"Ha en bra dag" eller vad
"God dag" innebär.

Förmodar de bedömningarna
äger ett högst individuellt värde.

När det kommer till vädret
och hur det "är" eller "blir"
är det mest en inlednings-
fras till social kontakt,
för vädret det blir väl som
det blir oavsett hur bra
väderspåman någon är.

För det mesta är det muntliga
och skriftliga bedrägerier,
men det tar vi imorgon,
så godnatt och sov gott,
till den som tror på att
författarn menar det,
och förstår innebörden av det.



*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2019-12-13 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP